۷ تیر ۱۳۹۰، ۹:۰۳

گزارش خبری/

ضعف استراتژی فرانسه در افغانستان/ انتقاد گسترده از تبعیت ساکوزی از اوباما

ضعف استراتژی فرانسه در افغانستان/ انتقاد گسترده از تبعیت ساکوزی از اوباما

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: تصمیم رئیس جمهوری فرانسه برای عقب نشینی نظامیان از افغانستان واکنش های متعددی را در پی داشت؛ برخی از آن استقبال کرده و برخی دیگر آن را ابزاری تبلیغاتی برای پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری می دانند.

تشریح جزیئات طرح خروج نظامیان آمریکا از افغانستان و عقب نشینی 10 هزار نظامی از افغانستان تا پایان سال جاری و خروج 33 هزار نظامی تا تابستان سال 2012 باعث شد تا بسیاری از کشورهای عضو ناتو و ایساف که خود غرق مشکلات مالی هستند برای خروج نظامیان خود از این کشور با یکدیگر رقابت کنند.

در این میان برخی از همپیانان آمریکا که همواره استراتژی این کشور را در افغانستان دنبال می کنند بار دیگر برای نشان دادن ارادت خاص خود به "باراک اوباما" اظهارات وی را تکرار کردند که از جمله این کشورها می توان به فرانسه اشاره کرد.

در پی کشته شدن "اسامه بن لادن" رهبر القاعده، تصمیم "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری فرانسه برای عقب نشینی نظامیان از افغانستان مورد استقبال حامیان وی قرار گرفت و شانس وی را برای حضور مجدد در کاخ الیزه به مدت 5 سال دیگر افزایش داد.

این درحالیست که منتقدان اعلام کردند این تصمیم سارکوزی نشان می دهد وی دنباله روی سیاست های باراک اوباما همتای آمریکایی خود در افغانستان است و از وی انتقاد کردند.

فرانسه چهار هزار نظامی را در قالب بخشی از نیروهای ایساف به رهبری ناتو برای کمک به برقراری امنیت و مبارزه با طالبان به افغانستان اعزام کرده و از آغاز جنگ در سال 2001 تاکنون 63 نظامی فرانسوی در این کشور کشته شدند.

"فرانسوا فیون" نخست وزیر فرانسه اعلام کرد: در پی استراتژی دولت آمریکا برای واگذاری مسئولیت برقراری امنیت به نیروهای افغانی شمار نیروهای این کشور در افغاستان کاهش می یابد و مرگ بن لادن و نابودی القاعده که یکی از اهداف عملیات در جنگ افغانستان است، تقویت کننده این استراتژی است.

این درحالیست که "دومینیک دو ویلپن" نخست وزیر سابق فرانسه در مقاله ای تحت عنوان "نیکلاس عزیز" با انتقاد از دنباله روی دولتمردان این کشور از سیاست های کاخ سفید نوشت: این تصمیم نشان دهنده ضعف استراتژی سیاسی فرانسه و نبود طرح ابتکاری برای خروج نظامیان از افغانستان است.

وی افزود: حضور نیروهای فرانسوی در افغانستان توجیهی ندارد، و هدف سیاسی و استراتژی خاص سیاسی و نظامی در این کشور نداریم.

"سگولن رویال" از اعضای حزب سوسیالیست به شبکه تلویزیونی "فرانسه 2" گفت: اظهارات سارکوزی در این باره که نظامیان فرانسوی همانند برنامه آمریکا برای خروج از افغانستان، این کشور جنگ زده را ترک می کنند، جای تعجب دارد زیرا زمانی که کاملا مشخص است عقب نشینی نظامیان به نفع فرانسه است چرا رئیس جمهوری باید دقیقا سیاست های کاخ سفید را دنبال کند.

وی افزود: فکر می کنم این موضوع باید در مجمع ملی فرانسه مورد بررسی قرار گیرد و باید توافقی میان گروههای مختلف سیاسی در این مجمع صورت گیرد.

"ژان دانیل لوی" یک تحلیلگر سیاسی بر این باور است که تصمیم کاخ الیزه برای عقب نشینی نظامیان از افغانستان در پی اعلام طرح زمانبندی خروج نظامیان آمریکایی از این کشور جای تعجب ندارد.

وی به خبرگزاری شینهوا گفت: سیاست آمریکا حرف اول را در افغانستان می زند، با توجه به آنکه فرانسه هیچ گونه استراتژی نظامی و سیاسی مشخص را در این کشور ندارد، پس از عقب نشینی نظامیان آمریکایی از افغانستان نمی توانم حدس بزنم که فرانسوی ها تا چه زمانی در این کشور باقی خواهند ماند.

"ژرالد لانگوئه" وزیر دفاع فرانسه نیز پس از اعلام زمانبندی خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان ضمن ابراز امیدواری درباره آزادی دو روزنامه نگار فرانسوی از این کشور گفت: امیدوارم که اوضاع افغانستان به نفع دو روزنامه نگاری که از سال 2009 تاکنون ربوده شدند، باشد.

کد خبر 1346249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha